dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "semnal de alarma"

Insolația este inamicul nevăzut al celor care se expun prea mult timp razelor soarelui. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că oamenii pot avea serioase probleme de sănătate. Cu toate acestea, nu puțini sunt cei care ignoră aceste sfaturi și stau în plină zi pe plajă, chiar și cu copiii.

Patru din 100 de constănțeni sunt suspecți de cancer de piele. Sunt concluziile în urma unor consultații care au avut loc în luna iunie în stațiunea Mamaia. Medicii specialiști trag un semnal de alarmă. Soarele pe cât de sănătos, pe atât de periculos poate fi pentru viața noastră, asta dacă nu învățăm cum să ne protejăm.

Trăim în era în care copiii își petrec o parte importantă din timp în mediul online, încă de la vârste foarte fragede. Iar unele desene animate au capacitatea de a le influența în mod dramatic comportamentul. Este și cazul lui Huggy Wuggy, personajul principal al unui joc pe calculator. De păpușa albastră cu aspect înfiorător au prins drag mulți copii și o caută prin magazine ca să o aibă acasă. Atenție, însă! Prin înfățișare, jucăria poate afecta negativ psihicul celor mici, spun psihologii.

Cozonacul din comerț este o alternativă mai rapidă, mai practică și de cele mai multe ori mai ieftină a celui făcut acasă, cu răbdare și ingrediente atent alese. Însă, cei mai mulți oameni preferă cozonacul de-a gata, fără să țină cont de prezența E-urilor din compoziție. Specialiștii le recomandă consumatorilor să pregătească acest desert acasă, iar dacă vor să îl cumpere, să se uite în primul rând pe etichetă.

Ouăle roșii, friptura de miel, drobul, sărmăluțele și cozonacul sunt doar câteva dintre preparatele care se vor găsi pe orice masă de Paște. Cu toate că așteptăm cu nerăbdare să gustăm din toate aceste bunătăți, trebuie să avem grijă să nu facem excese. Nu am vrea ca bucuria sărbătorilor pascale să se transforme într-o stare de rău fizic. Medicii trag un semnal de alarmă și recomandă moderație.

Numărul celor confirmați pozitiv cu virusul SARS CoV-2 crește de la o zi la alta în Constanța. Incidența a ajuns astăzi la 33.05, iar în județ se apropie de 24 la mia de locuitori. În acest moment, sunt 380 de persoane internate în spitalele din județul nostru, iar alte câteva mii se află în carantină sau izolare la domiciliu. Cei mai mulți dintre cei care au simptome specifice COVID-19 au ales să se testeze fie acasă sau la medicul de familie, fie la centrele de testare. Mai grav este că, deși ne aflăm în plin val cinci al pandemiei, sunt încă mulți constănțeni care au uitat de măsurile impuse de autorități.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233